Quina nova zona de bosc està sent destruïda a Begur?

Excavadores actuant a la zona del Puig de Montcal, a Begur
Excavadores actuant a la zona del Puig de Montcal, a Begur

La del Puig de Montcal. Era un magnífic bosc de pins pinyers. Hi han entrat excavadores i estan removent la terra i fent caure els arbres. S’hi està fent una nova urbanització del tipus “ciutat jardí extensiva”. La Plataforma Salvem la costa de Begur ha anunciat que donarà dades d’aquest nou projecte urbanístic que malmet el paisatge i l’ecologia de la vila, els propers dies. “Les pinedes de les muntanyes de Begur estan desapareixent a un ritme alarmant”, denuncia.

Begur és un dels pobles més perjudicats per la represa de la construcció d’habitatges i hotels al territori costaner de l’Empordà. Els seus prop de 4.000 habitants s’han acostumat els darrers temps a veure com àrees boscoses desapareixen per donar pas a diverses urbanitzacions, com la construcció de 52 habitatges a tocar de la platja de Sa Riera, la reconversió de la pedrera de S'Antiga en més xalets i segones residències i la construcció de 400 habitatges a la cala d'Aiguafreda.

El conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar, en una compareixença recent al Parlament de Catalunya, que el seu departament està elaborant un Pla Director Urbanistic, que estarà llest a començaments de 2019, que permetrà suspendre la concessió de noves llicències de construcció. En canvi, es va mostrar pessimista quant a la possibilitat d’aturar els projectes d'urbanització que ja estan en marxa. L’alcalde de Begur, Joan Manuel Loureiro, d’ERC, es va mostrar satisfet amb les explicacions de Calvet. Mentre, però, els habitants de Begur veuen com el paisatge de la seva vila es deteriora dia rere dia.

(Visited 192 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari