ERC té el ‘pressing’ a casa

Un manifest discrepa de la línia política d'Oriol Junqueras
Josep Andreu
Josep Andreu

Un grup de militants i simpatitzants d'ERC discrepants amb la línia del partit han impulsat un manifest, denominat "Nova Crida Nacional a ERC", que reclama una integració en una llista unitària independentista a les eleccions europees de l'any vinent, l'impuls a la mobilització i la via unilateral cap a la independència i el reconeixement de la vigència de la república catalana.

L'impulsor de la iniciativa amb més pes polític és l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el qual va assistir a la presentació de la Crida Nacional per la República encapçalada per l'expresident Carles Puigdemont, amb la qual ERC ha marcat distàncies.

En la presentació del manifest, que ha tingut lloc al Col·legi de Periodistes, l'han acompanyat l'economista Xavier Martínez i l'historiador i exdelegat de la Generalitat a Perpinyà Enric Pujol. L'exdiputat al Congrés Joan Puig, l'exsenador Miquel Bofill i el regidor a Girona Martí Terés són alguns dels que han signat el manifest.

Aquest sector d'ERC crític amb la direcció, així mateix, creu que el partit s'ha de plantejar la celebració d'un congrés, demana que els partits independentistes es posin d'acord per recuperar la majoria al Parlament i que el Conseller per la República esdevingui "un veritable govern a l'exili".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.