L’alcalde de Llívia insulta greument la colla castellera de la Cerdanya

La negativa a fer actes a favor dels polítics empresonats, enfurisma el polític republicà
Elies Nova, alcalde de Llívia
Elies Nova, alcalde de Llívia

La negativa de la colla castellera de la Cerdanya a realitzar actes en favor dels polítics independentistes empresonats ha fet perdre els papers a l’alcalde de Llívia, Elies Nova (ERC), el qual ha enviat literalment “a la merda” aquesta entitat, a través d’un escrit penjat a Facebook. Segons explica el diari LA VALIRA, el batlle qualifica alguns membres de la colla “d’inadaptats i d’intolerants” per no voler “perdre 15 minuts per fer un pilar, per defensar els nostres presos polítics”.

Davant la decisió adoptada pels components de la colla, Elies Nova –que va ser-ne un dels fundadors i expresident– els hi respon textualment amb un “a la merda tot plegat, ja n’hi ha prou de tanta ximpleria, a casa nostra no es talla el bròquil, la gota que ha fet vessar el got”.

L’alcalde continua la seva carta fent-se un seguit de preguntes: “Volem una colla amb identitat i valors per Catalunya?  O no? I si és que no, on pensen anar, sortiran corrent quan en algun esdeveniment surti una estelada? O un domàs demanant llibertat presos polítics?  Seran l’única colla del món? No ho entenc”. Conclou la seva missiva a Facebook amb una advertència: “Ja en parlarem. De vegades es perd més del que es guanya”.

La resposta dels integrants dels castellers de la Cerdanya ha estat contundent a l’hora de ratificar que volen mantenir-se al marge de qualsevol disputa política. I en aquest sentit defensen, com “associació apolítica, que vam votar per unanimitat” no estar obligats “a fer una actuació coordinada per un partit polític, sigui quin sigui”.

Tanmateix denuncien que arran d’aquesta negativa se’ls ha impedit continuar assajant al poliesportiu municipal de Llívia. A més, apunten que “després de boicotejar locals d’assajos, de boicotejar per carta a la colla dirigint-se a altres ajuntaments amb falses acusacions, boicotejar l’assegurança, mai rebuda, boicotejar-nos per xarxes socials i mitjans de comunicació, la colla té clar que el que és important és fer castells i que un polític i les seves rebequeries irresponsables no faran que a la Cerdanya s’intenti trencar la unió amb un objectiu casteller”.

Tot seguit, s’adrecen a l’alcalde de Llívia i a dos exdirigents més de la junta directiva de l’entitat lamentant que “intentin vulnerar l’honorabilitat de tota una colla de més de 100 persones repartides per tot el territori de la comarca, per no obeir les seves imposicions dictatorials… i amb manipulacions i mentides que a la cara no tenen ni arguments per expressar”.  L’Ajuntament de Llívia té nou regidors: quatre de CiU, tres d’EC (Endavant Cerdanya) i dos d’ERC.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides