Vaga de funcionaris judicials contra la reforma de la LOPJ

Els sindicats denuncien que empitjorarà les condicions laborals
Els sindicats, presentant la vaga dels treballadors dels jutjats
Els sindicats, presentant la vaga general dels treballadors de l'Administració de Justícia

Abans que diverses vagues i protestes previstes pels treballadors públics de diversos àmbits es dirigeixin contra el govern de la Generalitat els pròxims dies, els funcionaris de Justícia d'arreu d'Espanya han organitzat mobilitzacions contra la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), que actualment es tramita al Senat després d'haver estat aprovada al Congrés dels Diputats.

En aquest marc, els funcionaris judicials fan vaga aquest divendres i els sindicats amb representació a la Justícia han convocat concentracions per protestar contra un canvi en la llei que denuncien que deixarà llocs de treball sense ocupar, sobrecarregarà de feina els treballadors i generarà incertesa en les retribucions i el repartiment de les tasques.

La reforma de la LOPJ aprova la mobilitat forçosa a llocs de treball de la mateixa localitat segons el criteri del gestor i determina el cessament de personal interí de reforç en un màxim de sis mesos, entre altres mesures que els sindicats denuncien i volen tombar.

La jornada de vaga culmina un seguit d'aturades parcials i concentracions. CSIF, el sindicat principal en l'Administració de Justícia a escala espanyola, troba que la LOPJ és la gota que fa vessar el got i denuncia que "els polítics es reparteixen la cúpula judicial" i "no afronten els problemes estructurals", entre els quals destaquen retards, "caos informàtic" i manca de mitjans materials i de personal.

50.000 treballadors estan cridats a fer vaga aquest divendres, 8.000 dels quals a Catalunya, on la principal concentració té lloc a les 12 hores, davant la delegació del govern espanyol, ubicada al carrer Mallorca de Barcelona. L'acte de protesta més destacat de la jornada és la manifestació convocada a Madrid

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.