Rafael Ribó vol observadors europeus pel judici de l’1-O

El Síndic ho demana al Consell d'Europa, de qui també vol que exigeixi a Espanya l'informe sobre l'actuació policial
Rafael Ribó
Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat al Consell d'Europa que enviï observadors als pròxims judicis a polítics i líders independentistes catalans.

Ribó, que també és president europeu de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), s'ha reunit a Estrasburg amb el secretari general del Consell d'Europa Thorbjørn Jagland i la comissària europea de Drets Humans, Dunja Mijatoviç, entre altres autoritats, als quals ha lliurat un informe sobre els fets de l'1-O de l'any passat i sobre la situació política a Catalunya.

El síndic ha recordat també "la necessitat d'exigir al Govern espanyol l'informe ja compromès sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre del 2017", a l'hora que ha proposat que s'estudiï la possibilitat d'enviar observadors als judicis dels dirigents i parlamentaris independentistes catalans.

Ribó es va desplaçar ahir dimarts a Estrasburg i París, on avui continua amb els seus contactes amb les autoritats europees. En les seves reunions, el defensor del poble de Catalunya defensa davant els representants europeus el paper dels 'ombudsmen' europeus en moments difícils de la història de l'Europa comunitària i posa èmfasi en "els reptes i els obstacles que cal abordar, com el populisme, la xenofòbia i els retrocessos en matèria de drets humans".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides