El ple de Barcelona reprova el rei i aposta per l’abolició de la monarquia

La declaració promoguda per la CUP rep el suport de Barcelona en Comú, ERC i el PDECat
El rei Felip VI
El rei Felip VI

L'Ajuntament de Barcelona reprova el rei Felip VI i demana l'abolició de la monarquia. La proposta de la CUP ha tirat endavant amb el suport de Barcelona en Comú, Esquerra i el Grup Demòcrata. Tots plegats també han exigit la llibertat dels líders independentistes empresonats i a l'exili.

En el moment en què la regidora de la CUP Maria Rovira ha llegit la declaració institucional, els regidors de Ciutadans han abandonat el ple.

El text "rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI", la "intervenció en el conflicte català" i la "justificació de la violència exercida pels cossos policials" l'1-O. A més, també reprova els "actes repressius contra la ciutadania", "l'amenaça de la il·legalització de partits polítics catalans" i la "violència exercida contra els drets fonamentals".

Mentre que Cs ha decidit abandonar la sala, el PP s'ha quedat, segons ha afirmat, per "donar veu a aquells que defensen la llei i l'estat de dret" i també "aquells catalans que se senten catalans i respecten les institucions de l'Estat".

Segons ha lamentat Alberto Ferández Díaz, la declaració institucional és un "desprestigi a les institucions" i, en aquest sentit, ha denunciat que Ada Colau hi doni suport, mostrant un "clar menyspreu a la Corona, a la unitat d'Espanya i al prestigi de les institucions bàsiques del país".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides