Quin alt càrrec de la Generalitat té els dies comptats?

Oriol Puig
Oriol Puig

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha de prendre una decisió delicada, però de la qual està convençut: el cessament d’Oriol Puig com a director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Oriol Puig és germà de l’exconseller Felip Puig, antic home fort de Convergència, estretament vinculat a Jordi Pujol Ferrusola i que avui gaudeix d’un “retir daurat” com a president de l’empresa que explota el tramvia del Besòs i del Baix Llobregat. Físic de formació, va accedir a la direcció de l’SMC l’any 2002, però va ser cessat l’any següent, amb l’arribada del tripartit al govern de la Generalitat. Artur Mas el va tornar a col·locar en el mateix càrrec l’any 2011.

En aquesta segona etapa, la trajectòria d’Oriol Puig al capdavant de l’organisme que vigila la meteorologia a Catalunya ha estat molt polèmica i conflictiva. Ha aprofitat el seu càrrec per afavorir un seguit d’amics –entre els quals, Pere Pujol– i empresaris i això s’ha traduït en un rosari d’irregularitats i tensions amb el personal de l’SMC.

La CUP va denunciar-lo l’any 2016 i la Fiscalia Anticorrupció li ha presentat una querella criminal, actualment en fase d’instrucció al jutjat n. 3 de Barcelona. El passat 5 de setembre, el diari Ara també va publicar un extens reportatge explicant un cúmul d’anomalies detectades en aquest organisme depenent de la conselleria de Territori  i Sostenibilitat i que han provocat l’obertura d’un expedient per part de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).

Per tot plegat, el conseller Damià Calvet ja ha decidit el cessament d’Oriol Puig que, segons les fonts consultades per EL TRIANGLE, es produirà en els pròxims dies. Amb ell, desapareixerà l’última petjada del poderós tàndem familiar Pujol & Puig, que durant anys va ser una peça fonamental en els engranatges corruptes que funcionaven a CDC i a la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides