Per què rep un degoteig de crítiques la consellera Borràs?

Laura Borràs
Laura Borràs

Una piulada publicada el passat 28 d'agost per la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha aixecat polseguera a les xarxes. "Un home i una dona veritablement enamorats són l'únic espectacle d'aquest món digne de ser ofert als déus", citava del poeta romàntic alemany Johann Wolfgang von Goethe.

De seguida li van respondre que "trobar dues persones que s'estimin ja és tot un espectacle, no cal posar-los gènere ni exposar-los gaire", i la consellera va replicar: "Ho sé, però Goethe ho va formular així…". Quan la mateixa tuitera li va plantejar que caldria superar els clàssics, Borràs va defensar Goethe: "Ui! No saps el que et perds. No tinc temps ni espai per intentar convèncer-te aquí però els clàssics són més vius que molts vius!".

Més agre ha estat l'intercanvi de tuits amb un usuari que li ha etzibat: "Cursi y heteropatriarcal. Huele a conservador y a pueblerino, como su partido". La consellera s'hi ha tornat en aquests termes: "Vostè, que ni sap llegir amb tanta ràbia, afirma sense ruboritzar-se que Goethe és tot això i, sobretot, pueblerino. Tot molt normal i molt lògic. Ni es veuen neurones a la vista ni se les espera. Ah, i no milito en cap partit polític. Intenti llegir Goethe. De res!". "Una pregunta retórica: ¿usted sabe leer? ¿Sabe qué significa Goethe? ¿Quién es?", ha respost a un altre crític.

Mentre alguns proposaven d'adaptar la frase als nous temps (substituint home i dona per "dues persones"), uns altres han detectat cursileria i conservadorisme en l'elecció de la cita (una entre moltes que publica la titular de Cultura), i en particular han retret a Borràs una perspectiva heteronormativa. També n'hi ha qui ha escomès la figura de Goethe i qui troba que els crítics de Borràs tenen la pell massa fina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides