Turull, Rull, Forn i Puig veuen el PDECat “superat”

Exhorten el partit successor de CDC a sumar-se a la Crida de Puigdemont
El govern de Carles Puigdemont
El govern de Carles Puigdemont

Quatre exconsellers encausats pel procés, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Lluís Puig, advoquen en un article que signen aquest dimarts a El Punt Avui perquè el PDECat “decideixi formar part i esdevingui un dels impulsors troncals” de la Crida Nacional per la República, l’espai polític impulsat per l’expresident Carles Puigdemont i el president Quim Torra, presentat aquest dilluns.

Turull, Rull, Forn i Puig esgrimeixen el fet que el PDECat és “l’organització política més implantada arreu del territori català” per defensar que “haurà de ser, de nou, la més generosa atenent el clam de tanta gent que demana unitat i país”. “No es tracta de com fem més gran el partit, sinó de com bastim un moviment més ampli, transversal i estable per ser conseqüents amb tot allò que obliga i representa l’1 d’octubre“, afegeixen tot rebutjant “dinàmiques endogàmiques”.

Els quatre exconsellers també consideren que la segona gran decisió de l’assemblea del PDECat, que té lloc els dies 20, 21 i 22 d’aquest mes de juliol, hauria de ser triar una comissió que alhora “representi la pluralitat interna del partit” i sigui integrada per “persones i actors més enllà del mateix PDECat“. “La nostra manera de ser PDeCAT és acabar formant part de Junts per Catalunya“, expressen.

L’article inclou una crítica gens dissimulada a l’actual direcció del partit, ja que manifesta que l’actual context “demana una proposta que reafirmi un projecte polític més que no pas unes sigles concretes superades pels esdeveniments“.

Aquest dilluns, hores abans que es presentés la Crida, la portaveu del PDECat Maria Senserrich s’havia mostrat oberta a la integració en la iniciativa política de Puigdemont en declarar: “Som associats del PDeCAT, però per sobre de tot, som militants de i per a Catalunya, i treballarem en tots els espais que puguem per avançar, sumar i ser més”. També va descriure Puigdemont com “el nostre líder moral i polític, i l’ajudarem amb tot el que faci falta aquí i a l’exili”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari