Corinna apunta que Joan Carles I té el mateix testaferro que els Pujol

Arturo Fasana, denominador comú dels afers del monarca i l'expresident català
arturo fasana
arturo fasana

Corinna zu Sayn-Wittgenstein apunta que el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, tenia com a testaferro a Suïssa Arturo Fasana, el mateix que, segons la UDEF, gestionava els comptes de diversos membres de la família Pujol Ferrusola.

Citant el contingut d’un dels àudios de les converses mantingudes per Corinna i el comissari José Villarejo, OK Diario publica que, a través d’una empresa administrada per Fasana, Joan Carles I va fer un préstec a la seva amiga per adquirir un apartament a Suïssa, sempre segons la versió de Corinna. Aquesta empresària alemanya d’origen danès, així mateix, hi titlla Fasana d'”home horrible” i “mal home”, afegeix la mateixa informació.

Fasana, que va ser detingut amb relació a la trama Gürtel i consta als Papers de Panamà, gestionava comptes que tenien com a beneficiaris Jordi Pujol, Marta Ferrusola i el fill primogènit del matrimoni, Jordi Pujol Ferrusola, va indicar la UDEF en un informe el 2012.

L’àudio de De la Rosa
En un altre àudio, revelat per Público l’abril del 2015, Javier de la Rosa va explicar a Francisco Nicolás Gómez Iglesias -el petit Nicolás– que s’ensumava l’existència d’un pacte de l’Estat amb Jordi Pujol, amb què s’estarien protegint figures properes a l’expresident català.

De la Rosa assenyalava que el broker i testaferro Arturo Fasana té “300 milions del rei [Joan Carles I]. I per això hi és bloquejat el tema Gürtel. I tu i jo ho sabem, no ho sap ningú més… Hi ha els Albertos amb el rei amb 300 milions, així de clar. Perquè em deuen a mi molts diners els Albertos i per això ho sé”.

També deia que “[l’expresident] Pujol sap moltes coses”. En una sonada intervenció a la comissió sobre frau i corrupció política, realitzada al Parlament de Catalunya el 2014, Pujol va alertar que si se segava una branca, caurien “tots els nius”.

Segons va publicar El Mundo amb relació a la intervenció del CNI a la trama Gürtel, el comissari Villarejo va informar els seus superiors el 2014 que responsables del CNI negociarien amb Pujol oferint-li ajuda perquè no revelés relacions d’importants figures de l’Estat amb el compte Soleado, amb què Fasana gestionava a Suïssa fons evadits per espanyols.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides