Prenafeta i Alavedra eviten la presó

Condemnats per tràfic d'influències i blanqueig pel cas Pretòria, pagaran multes de 5,8 ME i 3,2 ME, respectivament
prenafeta comissio pujol 2015
prenafeta comissio pujol 2015

L’Audiència Nacional ha condemnat dos homes forts dels governs de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, a 1 any, 11 mesos i 27 dies de presó cadascun com a culpables de delictes de tràfic d’influències i blanqueig de capitals.

La sentència del cas Pretòria, sobre una trama de corrupció urbanística que va funcionar del 2002 al 2009 a Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona, també condemna l’exdiputat del PSC Luis Andrés García Sáez, àlies Luigi, a 7 anys, 1 mes i 27 dies de presó.

A Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma, la Secció Segona de la Sala Penal li ha imposat una pena de 5 anys, 8 mesos i 28 dies de presó, i a Manuel Valera, testaferro de Luigi, una pena de 2 anys i 3 mesos, mentre que contra l’exregidor Manuel Dobarco ha dictat una inhabilitació de 8 anys i 6 mesos. La resta de condemnats han rebut penes inferiors a dos anys de presó, com és el cas de l’esposa de Prenafeta, Maria Lluïsa Mas, condemnada a sis mesos.

Prenafeta, que va ser secretari de la Presidència de la Generalitat del 1980 al 1990, i Alavedra, que va ser conseller de manera gairebé ininterrompuda del 1982 al 1997, esquiven la presó perquè, després de pactar amb la Fiscalia, han estat sentenciats a menys de dos anys de privació de llibertat. Els han aplicat els atenuants de confessió -van admetre el cobrament de comissions del 4%- i dilacions indegudes, ja que el procediment ha durat gairebé nou anys.

Han d’afrontar, això sí, el pagament de multes: Prenafeta ha de pagar 5,8 milions d’euros i Alavedra, 3,2 milions. L’exalcalde Muñoz, per la seva part, ha de pagar 3,4 milions i Luigi, el condemnat amb la pena més alta en aquest cas, per delictes de tràfic d’influències, blanqueig de capitals, suborn i falsedat en document oficial, rep una multa de 14,1 milions.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari