Per quin càrrec sona Albano Dante Fachín?

Albano Dante Fachin.
Albano Dante Fachin.

Després de sortir de Podem donant un cop de porta i de fer campanya per ERC i la CUP en les passades eleccions del 21-D, l’exdiputat Albano Dante Fachín és una ànima en pena que busca un lloc sota el Sol. Ni el seu llibre Informe urgent des dels escons 4 i 5, escrit conjuntament amb la també exdiputada de CSQP, Àngels Martínez Castells, ni les col·laboracions que fa a l’emissora RAC1, del seu odiat comte de Godó, li omplen les seves potencialitats i capacitats.

Ara que el president del govern, Pedro Sánchez, ha decidit afrontar la greu crisi que passa RTVE, a Albano Dante Fachín se li ha obert una finestra d’oportunitat que veurem si es concreta en les pròximes hores. El seu nom sona com a membre del nou consell d’administració provisional de la ràdio i la televisió públiques espanyoles que passarà a estar presidit pel periodista Andrés Gil, actual cap de política del diari digital eldiario.es.

Aquest consell d’administració provisional estarà format per deu membres i la seva composició haurà de ser aprovada pel Congrés dels Diputats (6 membres) i el Senat (4 membres). Albano Dante Fachín seria, en aquest sentit, la quota d’ERC en aquest organisme i el seu nom està avalat pel diputat Gabriel Rufián.

Però l’exdiputat i exeditor de la revista Cafè amb llet té un hàndicap per assolir aquesta ambiciosa fita, que li solucionaria la vida: la seva enemistat personal amb Pablo Iglesias, el líder de Podemos, que l’ha arribat a bloquejar a Twitter. Albano Dante Fachín és un electró que ha sortit de l’òrbita del 15-M i de Podemos per anar a raure sota la influència de l’independentisme, d’ERC i de la CUP.

És molt difícil que Pablo Iglesias, que s’ha convertit en el cervell de la renovació urgent del consell d’administració de RTVE, accepti el nom d’Albano Dante Fachín, a qui no pot veure ni en pintura per la seva oposició frontal a l’operació de confluència de Podem amb els comuns d’Ada Colau. Però ERC també podria fer valdre la seva sobirania imposant, sí o sí, el nom de l’exdiputat de CSQP, enemic acèrrim de Joan Coscubiela. La solució, la setmana vinent.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari