Llarena diu que no pot decidir l’acostament dels presos

Respon al ministre Grande-Marlaska recordant-li que la competència és seva
Pablo Llarena
Pablo Llarena

El jutge Pablo Llarena passa la pilota a Interior i respon al ministre Grande-Marlaska que no té competència per traslladar els presos.

El jutge del Suprem argumenta en una interlocutòria que és Institucions Penitenciàries, per tant, el Ministeri de l’Interior, del qual és titular Grande-Marlaska, qui ha de decidir on van els presos preventius.

Per argumentar-ho, Llarena es basa en sentències anteriors del Tribunal Constitucional, el Suprem i també altres òrgans competents en jurisdicció.

Aquest acte es coneix el mateix dia que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, anunciava la seva predisposició a acostar els presos per rebel·lió a Catalunya sempre que ho autoritzés el jutge.

D’altra banda, el magistrat Llarena ha dictat avui una resolució en què nega a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i a l’exconseller Raül Romeva, la sortida en llibertat provisional.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides