El Govern de Sánchez: onze dones i sis homes

Entre els escollits hi ha el magistrat Grande-Marlaska, l'astronauta Pedro Duque o el periodista Màxim Huerta
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat avui al rei Felip VI i després en roda de premsa la composició del seu executiu. Sánchez s’ha envoltat del seu nucli dur al partit, amb Carmen Calvo com a vicepresidenta i José Luís Ábalos a Foment, aquest últim sense renunciar a la secretaria d’organització, i de dirigents de llarga trajectòria en la gestió pública.

En l’executiu socialista gestat per Sánchez destaca la marcada presència femenina –més dones que homes-, un fet sense precedents a Espanya.

Nadia Calviño, ministra d’Economia, és una de les eleccions més celebrades per l’establishment mediàtic i econòmic.

Un altre dels fitxatges sonats, que ha transcendit aquest dimecres, és el de l’astronauta Pedro Duque, que s’encarregarà del ministeri de Ciència i Universitats. Sánchez també comptarà amb la fiscal Dolores Delgado per a Justícia mentre que el magistrat Grande-Marlaska ocuparà la cartera d’Interior.

Finalment, la portaveu del Govern serà la titular d’Educació, Isabel Celaá.

Dos catalans formen part d’aquest govern: Josep Borrell com a ministre d’Exteriors i Meritxell Batet, que s’encarregarà del ministeri d’Administracions Territorials.

La resta de noms de l’executiu són els següents: Margarita Robles, Defensa; María Jesús Montero, Hisenda; Teresa Ribera, Energia i Medi Ambient; Carmen Montón, Sanitat; Magdalena Valerio, Treball; Luis Planas, Agricultura, i Reyes Maroto, Indústria. El darrer nom en fer-se públic ha estat el del ministeri de Cultura, que serà el conegut periodista i escriptor Màxim Huerta.

El president Sánchez ha resumit així en roda de premsa el seu executiu: “El nou Govern d’Espanya és el reflex del millor de la nostra societat. D’una societat que treballa i estudia. Que no perd mai l’esperança”. També ha remarcat que es tracta “d’un Govern obert, proposat pel PSOE però que aspira a representar la majoria dels ciutadans”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari