El jutge manté Serra imputat

Arxiva altres pràctiques també denunciades per Anticorrupció perquè no aprecia delicte
Narcis Serra, a TV3
Narcis Serra, a TV3

El jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno ha reduït la causa que seguia pel presumpte perjudici de 720 milions d’euros a Catalunya Caixa, denunciat per la fiscalia Anticorrupció al març, a només dues de les operacions immobiliàries investigades.

El magistrat manté imputat l’expresident de l’entitat Narcís Serra, que havia estat exvicepresident del govern amb el PSOE, i d’altres quatre exdirectius de la caixa, però exonera a la resta de la seva cúpula.

El magistrat ha arxivat la part de la causa relativa als acords de separació de socis realitzats entre 2008 i 2013, en entendre que no hi ha prou indicis que els llavors administradors “actuessin amb una clara voluntat de perjudicar l’entitat i beneficiar a tercers , de manera que no existiria delicte.

Entre els 10 imputats que s’han vist beneficiats per aquesta decisió destaca el que va ser el seu director general Adolf Todó.

Les dues úniques operacions immobiliàries que se seguiran investigant són Torca Procam Polska i Vertix Procam.

El magistrat també manté imputats per un delicte d’administració deslleial a l’antecessor de Todó en la direcció general, José María Loza; l’exdirector general adjunt Lluís Gasull; l’administrador únic fins 2004 de Procam, Eduardo Aznar, i l’exdirector de l’àrea immobiliària Joan Valls.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari