Borrell accepta ser ministre d’Exteriors

El dirigent català accepta l'oferta del president Sánchez per formar part de l'Executiu
Josep Borell
Josep Borell

L’expresident del Parlament Europeu Josep Borrell ha acceptat l’oferta per ser ministre d’Afers Exteriors del Govern de Pedro Sánchez, segons han confirmat fonts socialistes.

Josep Borrell, que va ser ministre d’Obres Públiques, Transport i Medi Ambient en l’últim govern de Felipe González, va rebutjar anar de número 3 en les llistes del PSC a la província de Barcelona per a les autonòmiques del 21 de desembre passat perquè donava per tancada la seva etapa com a polític en actiu.

En els últims anys, Borrell s’ha destacat per rebatre els arguments dels independentistes catalans i va tenir un paper protagonista en la massiva manifestació a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana després del referèndum 1 d’octubre i que perseguia mostrar al món que no són majoria els catalans que anhelen la independència.

Se sap també que el nou president del Govern recuperarà el Ministeri d’Igualtat i que el nou Govern serà paritari.

Rangel, favorit per ocupar la delegació del Govern
Joan Rangel es postula com a principal candidat a ocupar el càrrec de delegat del Govern a Catalunya. L’exdiputat del PSC al Congrés és el favorit en les travesses dels socialistes catalans per rellevar l’actual delegat del Govern, Enric Millo.

En cas de confirmar-se, Rangel repetiria en un càrrec que ja va ocupar entre els anys 2004 i 2011 durant els dos mandats del socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari