Iceta no es descarta com a ministre

El líder del PSC està convençut que l'autodeterminació no es tocarà en la primera reunió entre Sánchez i Torra
Miquel Iceta
Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no s’ha descartat com a futur ministre del govern del nou president del govern central, el socialista Pedro Sánchez. Iceta, ha respost a aquest extrem en una entrevista a Onda Cero que “no li puc contestar a aquesta pregunta. No ho he de fer. Jo el que sí que puc dir és que tinc afortunadament una relació de complicitat i de col·laboració i de sintonia amb el president molt gran. Però em permetrà que qüestions com aquestes no les contesti perquè no ho he de fer”.

El líder dels socialistes catalans ha afegit, però, que “el president del govern té total capacitat de dir: et necessito aquí o et necessita allà. És veritat que jo tinc una labor a Catalunya important per endavant, però en aquests moments el que més m’interessa és que el president tingui el millor equip i que tots fem pinya al seu voltant per fer front a reptes que són molt importants. I per tant, les preferències personals estan allà però també hi ha la voluntat d’un president que al que tots devem respecte i col·laboració perquè és que ens hi va a tots molt en què surtin bé les coses”.

Iceta ha fet broma amb les travesses que s’han fet sobre la possibilitat que pugui ocupar algun càrrec en el nou govern d’Espanya, en afirmar que: “jo em vaig veure de vicepresident, després de ministre de l’Interior, després em van posar també de portaveu, i ara en parlen menys. En fi, he caigut en picat darrerament.”

El socialista català ha demanat que: “jo crec que cal respectar una mica els temps. Quan el president va dir en el debat que això no estava en el seu guió, i efectivament era així, i per tant és lògic que s’hagi posat a treballar en la composició del govern des de fa molt poc. I per tant això necessita el seu temps. Hi ha moltes coses que cal atendre. I per tant, deixem-lo treballar tranquil·lament tot el que siguem capaços entre tots”.

Davant la petició feta pel president de la Generalitat, Quim Torra, de tenir una reunió en el termini més curt possible de temps amb Pedro Sánchez, Iceta ha assegurat que l’autodeterminació no serà el primer tema a tocar entenent que “cada president sabrà com planteja les seves reunions i la seva agenda però després de sis anys sense diàleg, no crec que la primera qüestió a plantejar sigui una sobre la que els separa un abisme. Espero que els dos presidents sabran trobar altres terrenys en els quals poder aproximar alguna posició, i sobre tot vist des del punt de vista dels ciutadans resoldre algun problema pendent”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari