Torra: “Turull i Rull volen accedir al càrrec”

El president visita els polítics empresonats a Madrid
Quim Torra, a Estremera
Quim Torra, a Estremera

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha comunicat després de visitar els polítics catalans empresonats a Estremera, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, la voluntat dels dos darrers de formar part del Govern català.

Torra ha comparegut davant els mitjans després d’acabar la seva visita als dirigents empresonats a Estremera. “Ha estat una visita molt emocionant, en la qual hem compartit grans moments, som companys i la primera impressió és d’una emoció profunda. Els hem traslladat força, coratge que el poble de Catalunya m’ha fet arribar aquests dies. Els consellers estan bé, estan forts, estan desitjant que aquesta judicialització d’un tema polític s’acabi d’una vegada”, ha explicat.

Així, el president català ha demanat al president Mariano Rajoy i al líder de l’oposició, Pedro Sánchez, que defugin la judicialització i que agafin el camí del diàleg.

En un altre país d’Europa cap d’aquests polítics estaria a la presó preventiva. És una situació molt injusta per a ells i per les seves famílies, que han de fer 600 km cada vegada que van a veure’ls. Aquestes imputacions són absolutament sense fonaments”, ha comentat el president.

Després d’Estremera, el president s’ha traslladat a la presó d’Alcalá-Meco, on hi ha l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. A la tarda, és previst que acudeixi a la presó de Soto del Real, a on visitarà Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari