Moncloa qualifica de “provocació” el Govern de Quim Torra

Rajoy estudia impedir la presa de possessió dels consellers empresonats o fugits
rajoy congreso 9-5-2018
rajoy congreso 9-5-2018

El Govern central ha carregat durament contra l’elecció de consellers realitzada per Quim Torra, que ha inclòs en el seu Govern a dirigents a la presó preventiva i fugits, i l’ha amenaçat d’impedir el seu nomenament oficial.

En un comunicat oficial emès per la Moncloa, consideren que la “voluntat de diàleg” expressada per Torra en la carta que va remetre ahir a Mariano Rajoy “no és sincera” i jutja com una “provocació” la proposta de Consell Executiu.

“El Govern d’Espanya, a través del seu Secretariat, que és l’únic òrgan competent per autoritzar la publicació del decret de nomenament proposat, analitzarà la viabilitat del nou Govern anunciat, donades les circumstàncies personals d’alguns dels designats”, afegeix el comunicat.

Pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, la decisió del president de col·locar al capdavant de departaments a consellers “presos o fugits de la justícia”, creant un govern rebel, “és un argument més per continuar aplicant l’article 155 a Catalunya .

“És un error seguir mirant a un altre costat. Rajoy ha de rectificar ja”, ha afegit Rivera en un apunt al seu compte de Twitter, “per garantir la unió i els drets de tots els catalans”.

 

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari