Imminent entrada a presó del raper ‘Valtonyc’

El Constitucional rebutja el recurs contra la condemna
Título de la imagen
Título de la imagen

El raper mallorquí, Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, haurà d’entrar a la presó després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat admetre a tràmit el recurs contra la condemna de tres anys i mig confirmada pel Suprem.

Segons ha informat el mateix Valtonyc en un comunicat difós a través del seu compte de Twitter, es tracta “d’un fet històric, ja que és el primer músic que entrarà a la presó a l’Estat espanyol condemnat únicament per les lletres de les seves cançons”.

Així mateix, l’escrit informa que se suspenen tots els actes i concerts programats d’avui endavant i lamenta que aquesta condemna representi “un atac a un dret democràtic que afecta” a tots els ciutadans.

En aquesta línia, el pròxim 17 de juny, s’ha organitzat un concert per la llibertat d’expressió a Mallorca, de la mà de l’Associació Fer callar, on 40 grups musicals de tot l’Estat se sumaran a la causa per la llibertat d’expressió.

El passat 20 de febrer, la Sala Segona del Tribunal Suprem confirmava la condemna de tres anys i mig de presó que l’Audiència Nacional va imposar al raper per delictes d’enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d’algunes de les seves cançons publicades a Internet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides