Llarena planteja que Alemanya lliuri Puigdemont per sedició

El magistrat també ha decidit dividir la causa per rebel·lió per no esperar el retorn dels fugits
puigdemont torra video
puigdemont torra video

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha enviat un escrit a la Justícia alemanya en la qual planteja la possibilitat d’entregar  Carles Puigdemont per un delicte de sedició i no per rebel·lió. El magistrat respon així al tribunal regional de Schleswig-Holstein, que porta la causa de l’expresident i va determinar que no va existir violència suficient perquè se l’acusi a Alemanya d’alta traïció, el delicte equivalent al de rebel·lió en aquest país.

El magistrat destaca davant els seus companys alemanys que no cal que entrin a valorar el component de violència que seria necessari per al tipus delictiu de la rebel·lió, ja que els fets pels quals es reclama el lliurament poden encaixar també en altres il·lícits. Així, planteja el delicte de sedició i altres com la cooperació per rebel·lió, com a alternativa.

L’escrit, que ha avançat La Vanguardia, també manifesta que el jutge acceptarà el lliurament de l’expresident per aquests delictes alternatius, penats amb menys anys i que ja ha anat introduint en algunes de les seves actes. En l’última ja deixava oberta la possibilitat que els fets puguin ser qualificats de conspiració per a la rebel·lió.

D’altra banda, el magistrat Llarena i la Fiscalia volen evitar que les decisions dels diferents tribunals europeus que han de resoldre sobre el lliurament de l’expresident de la Generalitat i la resta de fugits retardin el judici. Per això, l’instructor, a petició del Ministeri Públic, ha dividit el procés.

Llarena ha incoat una peça separada per als fugits, dividint en dos el procés. D’aquesta manera, es poden continuar tots els tràmits per a la celebració del judici, previst per a la tardor, encara que els respectius tribunals que han de resoldre sobre els lliuraments, com el d’Alemanya, Bèlgica o Suïssa, triguin a fer-ho.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides