Quins líders polítics han ‘cantat’ per oportunistes?

albert rivera cs 2017 atril
Albert Rivera

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha volgut retre un homenatge a Clara Campoamor, coincidint amb el 46è aniversari de la mort de la política i defensora dels drets de les dones, amb aquest tuit: “Clara Campoamor derrotó con su visión liberal y progresista a los que se oponían al voto femenino, desde socialistas a conservadores. Aquí el discurso de una mujer valiente que creía en la libertad y la igualdad y huía del sectarismo“.

El periodista Isaías Lafuente, expert en la figura de Campoamor (va escriure el llibre La mujer olvidada: Clara Campoamor y su lucha por el voto femenino), ha replicat Rivera així: “Estimado Albert: Clara Campoamor sacó adelante el voto de las mujeres gracias a 80 diputados socialistas. Se lo agradeció en su libro Mi pecado mortal. Y lo puedes revisar en las actas del Congreso. Lo tienes fácil. Un saludo“.

Lafuente també ha tingut temps per esmenar Inés Arrimadas, la qual ha dit que en l’època de Campoamor “ni tan sols es reconeixia el dret a l’educació de les dones”. El periodista ha apuntat que el dret a l’ensenyament universitari en igualtat a Espanya data del 8 de març del 1910, 20 anys abans del que apuntava la líder de Cs a Catalunya.

Pel que fa a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha commemorat l’1 de maig, Dia del Treballador, piulant: “Els drets socials i la igualtat són la garantia d’una societat lliure. Defensar-los ens pertoca a tots, pensem el que pensem. Ningú no pot quedar al marge del progrés col·lectiu. Gràcies a tots els qui heu fet possible aquest #1DeMaig“.

El PDECat, per la seva part, ha difós a Twitter: “Participem arreu del país a les manifestacions de l’#1demaig. Amb els drets socials dels treballadors i treballadores, les pensions dignes, els drets humans i la protecció de les llibertats”.

Arran d’aquestes piulades, usuaris de Twitter han recordat la llei presentada pel PDECat per accelerar desnonaments en pisos ocupats, aprovada gràcies al PP i Cs, així com el suport a la reforma laboral del PP per part de CiU.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari