“Quan parlen els jutges, els executius callen”

El portaveu de la Comissió Europea demana "no dramatitzar procediments que estan en curs"
schinas
schinas

El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha respost aquest divendres en un esmorzar informatiu a Madrid les crítiques contra la decisió de la justícia alemanya de no extradir Carles Puigdemont per rebel·lió.

“Entenc les crítiques sobre la decisió del jutge alemany”, diu, però l’euroordre “funciona” tal com està establert el sistema i cal “no dramatitzar procediments que estan en curs”.

En aquest sentit, també ha recordat que l’euroordre permet que els jutges dels Estats membres es comuniquin entre ells, “i quan parlen els jutges els executius callen”. “Aquestes són qüestions que s’han gestionat des de Montesquieu, on la divisió de poders està molt bé precisada”, afirma.

Schinas ha fet aquestes manifestacions en un acte al centre de Madrid on ha estat presentat per la secretària d’Estat de Comunicació del Govern, Carmen Martínez de Castro, que li ha agraït que en el temps en què ha fet de portaveu de la Comissió hagi respost preguntes sobre “el tema independentista” sense “fer concessions a les mentides que alguns pretenen propagar sobre el nostre país i la seva qualitat democràtica”.

Schinas, que ha rebut quatre preguntes sobre l’euroordre de Llarena per Puigdemont, ha afirmat que hi ha “molta confusió” sobre l’euroordre, que “és un instrument i no la tipificació del dret penal europeu”. “A Europa hi ha un instrument que permet als jutges dels nostres Estats membres comunicar i demanar l’aplicació equivalent del dret nacional penal en àmbits molt determinats”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides