Llarena vol que Montoro provi que no hi va haver malversació

El jutge del Suprem assegura que les declaracions del ministre "contradiuen" les proves recollides
Ministre Montoro
Ministre Montoro

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha dictat una providència en què requereix al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que enviï informació “amb la major brevetat possible” en què acrediti per què afirma que no s’ha gastat diner públic en l’organització de l’1-O.

En una entrevista a El Mundo publicada dilluns, el ministre assegurava que no es va gastar “ni un euro” de les arques públiques en l’organització del referèndum ni tampoc en la manutenció de Carles Puigdemont a l’estranger.

Segons Llarena, aquestes declaracions “contradiuen” proves recollides durant la instrucció. Per això, li demana que acrediti aquesta “certesa” que no va existir malversació, ja que el govern espanyol controlava en aquell moment els comptes de la Generalitat.

D’altra banda, Hisenda manté que no s’han destinat diners públics al referèndum. La secretària general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d’Hisenda, Belen Navarro, ho ha reiterat aquest dimecres a la comissió de pressupostos del Congrés.

Diu que tots els diners del FLA s’han destinat a pagar deute i, sobretot, proveïdors. Així i tot, recorda que hi ha una investigació judicial en marxa per aclarir-ho al 100%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides