ERC refusa esgotar terminis per la investidura

En resposta a la calma reclamada per Puigdemont, els republicans volen Govern de manera urgent
Marta Vilalta
Marta Vilalta

Al contrari del que va dir ahir Carles Puigdemont a TV3, ERC rebutja esgotar el termini i ha urgit avui al número u de Junts per Catalunya a formar Govern per posar les institucions “al servei de la ciutadania”.

Així ho ha expressat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que ha volgut deixar clar que per formar un govern es requereix una investidura “efectiva”, el que implicaria un candidat sense impediments per ser el nou president de la Generalitat.

“Estem totalment d’acord amb què cal evitar unes noves eleccions, però el que no pot esperar és la formació de Govern”, ha assegurat Vilalta aquest migdia en roda de premsa.

La portaveu ha subratllat que això és “urgent” perquè ERC considera que només així es pot avançar per a la consecució de la república catalana. “I sense un Govern som més febles”, ha recalcat.

De fet, Vilalta s’ha remès a la carta del seu president de partit, Oriol Junqueras, que Esquerrava fer pública aquest dissabte i en la qual reclamava posar fi a les “gesticulacions” en qüestions com la investidura.

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari