Llarena cita els nou empresonats pel procés

Es tracta de la declaració indagatòria, en què se'ls comunica el judici i de quins delictes se'ls acusa
Pablo Llarena
Pablo Llarena

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha citat de nou a declarar els pròxims dies 16, 17 i 18 d’abril els nou processats en la causa que investiga el procés a Catalunya que es troben en situació de presó provisional.

En aquest mateix acte, se’ls comunicarà en persona l’ordre de processament per rebel·lió i malversació i se’ls oferirà l’oportunitat perquè expressin el que considerin oportú.

En concret, hauran de comparèixer al Tribunal Suprem el pròxim 16 d’abril Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; pel 17 d’abril Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva; i per al 18 d’abril, Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Quedarà pendent que vagin al jutjat la resta de 16 processats que es troben en llibertat.

D’altra banda, el Tribunal Suprem confia poder revertir la decisió cautelar que ha pres l’Audiència de Schleswig-Holstein respecte a rebutjar el delicte de rebel·lió per al lliurament a Espanya de l’expresident Carles Puigdemont.

Al principi la intenció del jutge Llarena és no fer cap moviment fins que la resolució sigui ferma. És llavors quan es podria plantejar acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europeaperquè es pronunciï si Alemanya ha aplicat bé l’ordre europea de detenció.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari