Arxivada la querella del govern contra Gemma Galdon

Havia dit a RAC1 que "tenim delinqüents al Palau de la Generalitat"
gemma galdon
gemma galdon

L’Audiència de Barcelona ha arxivat la querella que el govern català de Carles Puigdemont va presentar contra Gemma Galdón perquè aquesta professora i investigadora universitària havia dit, en una tertúlia a RAC1 el maig del 2017, que “tenim delinqüents al Palau de la Generalitat”, entre altres referències a la corrupció al més alt nivell de la política catalana vinculada amb Convergència.

El govern de Puigdemont va anunciar que emprendria accions legals per un presumpte atemptat contra la dignitat i l’honor dels membres del govern i de l’administració de la Generalitat i, de fet, demanava dos anys de presó per a Galdón. La dirigent del PDECat Marta Pascal s’havia mostrat indignada i havia demanat accions legals contra la tertuliana. Ara, el govern de la Generalitat ha estat condemnat a pagar les costes judicials, de manera que l’erari públic n’assumirà l’import.

Galdón, que va rebre crítiques dels seus companys de tertúlia quan, entre altres observacions, va denunciar l’existència d’una “maquinària” corrupta “que data de fa 25 anys” i va exclamar “ja n’hi ha prou d’omertà!”, ha anunciat a Twitter que el govern català no ha presentat cap al·legació. També ha especificat que l’arxivament s’ha decidit per motius de fons i també de forma.

La tertuliana ha piulat que tornarà a “comentar l’actualitat i denunciar la corrupció sense por, amb dos ovaris i amb més motius que mai” a El món a RAC1. També ha aprofitat l’avinentesa per enviar a l’expresident Puigdemont, a qui s’ha referit irònicament com “el Mandela català”, el següent missatge: “Qui intimida amb la força de les institucions de tots no pot anar de defensor de la democràcia”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari