Comín, Serret i Puig compareixen demà davant la justícia belga

Declararan davant del jutge, com ja van fer al novembre, quan van ser posats en llibertat amb mesures cautelars
Clara Ponsatí, amb Toni Comín i Meritxell Serret
Clara Ponsatí, amb Toni Comín i Meritxell Serret

Mentre el procés d’extradició de Carles Puigdemont segueix endavant a Alemanya, els tres exconsellers que continuen a Bèlgica es preparen per presentar-se demà davant la justícia.

Lluís Puig (PDeCAT), Meritxell Serret i Toni Comín (tots dos d’ERC) han pactat amb les autoritats belgues el seu lliurament demà al matí.

Un cop es presentin en una comissaria, seran traslladats davant la seu de la Fiscalia de Brussel·les, que tramita la petició d’extradició a Espanya cursada pel jutge Pablo Llarena.

Allà, declararan davant del jutge d’instrucció, com ja van fer al novembre, quan van ser posats en llibertat provisional amb mesures cautelars a l’espera de la resolució del procés.

Es tractarà del mateix lletrat davant el qual ja es van presentar al novembre, amb motiu de l’ordre d’extradició dictada per Carmen Lamela. Aquesta va ser retirada posteriorment per Llarena per evitar que Bèlgica lliurés als polítics catalans només per una part dels delictes pels quals se’ls reclama.

A Alemanya, Carles Puigdemont continua a presó des que va ser detingut per la policia alemanya la setmana passada, quan tornava en cotxe a Brussel·les per evitar entregar-se a les autoritats de Finlàndia. En aquest país es trobava l’expresident català quan Llarena va emetre la nova ordre de detenció i extradició.

Clara Ponsatí, que va decidir abandonar Bèlgica per tornar a Escòcia, on ja havia estat professora universitària, es va presentar en una comissaria d’Edimburg fa una setmana després de pactar-ho amb les autoritats locals i es troba en llibertat provisional.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari