Fiscalia estudia accions contra els CDR

Sosté que els talls de carretera poden ser delictes de rebel·lió, malversació i contra l'ordre públic
tall trànsit CDR
tall trànsit CDR

La Fiscalia de l’Audiència Nacional analitzarà les diverses actuacions que estan duent a terme aquests últims dies els anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR), per, si ho considera oportú, presentar accions penals.

Així ho ha anunciat en un comunicat en què qualifica d'”intolerables” les actuacions que els CDR estan propugnant a Catalunya, especialment després de la seva intensificació arran de l’empresonament dels exmembres del Govern i la detenció de l’expresident Carles Puigdemont.

La intenció de les indagacions és “portar davant la justícia els autors i promotors d’aquests vandàlics actes, que posen en perill no només la pau pública i l’ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic”, segons diu la comunicació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que compta amb el suport de la Fiscalia General de l’Estat.

Així mateix, la Fiscalia de l’AN afegeix que “no es pot obviar el fet que amb el seu actuar el que es pretén és la subversió de l’ordre constitucional, emparant i enaltint amb violència a persones judicialment investigades pels més greus delictes que poden donar-se en un Estat social i democràtic de Dret”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari