La Guàrdia Civil atribueix 315 actes violents al procés

Talls de carreteres i atacs a comissaries, entre les accions comunicades al Suprem
ave girona 0ctubre 2017
ave girona 0ctubre 2017

Un informe elaborat per la Guàrdia Civil i remès al Tribunal Suprem xifra en 315 els actes “de violència o agressió” suposadament comesos per partidaris del procés entre l’1 de setembre i el 8 de novembre, revela El Mundo.

Entre aquests hi ha, d’una banda, 193 talls de carreteres i de vies fèrries i, d’una altra, 122 casos de diversa naturalesa, entre els quals agressions directes a efectius de les forces i cossos de seguretat i llançaments d’artefactes a dependències policials.

A banda de descriure cops, empentes i amenaces, l’informe atribueix “inacció” als Mossos d’Esquadra i inclou actes i declaracions dels líders independentistes, entre els quals Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per impulsar un “aixecament”, segons la descripció dels investigadors recollida pel mateix diari.

La Guàrdia Civil, basant-se en els missatges de grups de difusió, acusa les entitats sobiranistes d’haver estat “les encarregades de mobilitzar a tot el personal contra la Guàrdia Civil”, un context en el qual indica que es van viure “situacions de molta tensió i violència”.

Segons ha publicat també El Mundo, en la recent reunió que va mantenir amb el cap policial dels Mossos d’Esquadra, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va ser alertat d’una deriva violenta del procés ja en marxa, així com de la perspectiva d’un futur marcat per aquesta deriva i de l’afectació de la seguretat ciutadana.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari