Carles Puigdemont compareixerà demà davant del jutge

Alemanya trasllada l'expresident de la Generalitat a la presó de Neumuenster
Presó de Neumuenster
Presó de Neumuenster

La policia alemanya ha detingut aquest diumenge al matí a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan acabava d’entrar a Alemanya en cotxe després de travessar la frontera des de Dinamarca. Segons ha informat la fiscalia alemanya, es trobava en una àrea de servei i anava acompanyat de dues persones, que han quedat en llibertat.

Puigdemont, que divendres es trobava a Finlàndia participant en una conferència, intentava arribar a Bèlgica per carretera en un vehicle amb matrícula belga.

La policia el va detenir a les 11.19 hores en un punt de l’autopista A7 prop de la localitat de Schuby, al land de Schleswig-Holstein, fronterer amb Dinamarca. Després de passar unes hores a comissaria, Puigdemont hauria estat transferit a la presó de Neumünster, segons ha informat l’agència alemanya Dpa.

Segons l’edició digital del setmanari Focus, la policia alemanya va actuar alertada pels serveis d’intel·ligència espanyols, que tenien localitzat a Puigdemont des que va sortir de Finlàndia divendres a la nit.

La detenció s’ha produït en virtut de l’euroordre de detenció i lliurament emès divendres pel jutge Pablo Llarena, després processar Puigdemont per un presumpte delicte de rebel·lió.

L’expresident de la Generalitat compareixerà aquest dilluns davant un jutge, que verificarà la seva identitat i decidirà si el deixa en llibertat provisional o bé eleva la decisió a un tribunal superior que podria posar-li a la presó provisional per a l’extradició. En aquest cas començaria el procés per a la seva eventual entrega a Espanya, amb terminis d’entre 10 i 60 dies.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari