Protestes per la detenció de Puigdemont

L'ANC, Òmnium i els CDR tornen a ocupar els carrers
Protestes detenció Puigdemont
Protestes detenció Puigdemont

La notícia de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, aquest migdia, ha estat resposta amb l’anunci de mobilitzacions de protesta arreu del país.

A Barcelona, la primera estava convocada -ja abans de la detenció- a les 4 de la tarda, a Canaletes, per part dels Comitès de Defensa de la República, els CDR. S’hi ha demanat la convocatòria d’una vaga general i s’hi han cridat consignes com “Llibertat presos polítics”, “És Puigdemont, el nostre president” i “Aquesta Europa és una vergonya”.

A més, s’han viscut moments de tensió a Canaletes quan un vianant ha exhibit una bandera espanyola i els manifestants l’han increpat i hi hagut algunes empentes.

L’ANC i Òmnium, amb l’AMI i l’ACM, d’altra banda, han convocat els ciutadans, a les cinc de la tarda, davant la delegació de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia, a tocar de la Pedrera. La protesta s’ha desplaçat fins al consolat alemany a Barcelona, a la Torre Mapfre.

Paral·lelament, centenars de persones s’han acostat a la delegació del govern. La zona està fortament protegida pels Mossos d’Esquadra i s’han viscut moments de tensió entre els manifestants i el cordó policial.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari