Jové tenia documents de la privatització d’ATLL

La Guàrdia Civil els va trobar durant l'escorcoll de l'ex-número dos de Junqueras
jove erc economia
jove erc economia

Josep Maria Jové, exsecretari general de la Vicepresidència econòmica de la Generalitat que encapçalava Oriol Junqueras, tenia al seu despatx documents sobre la controvertida adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a un consorci liderat per Acciona.

La setmana passada, el Tribunal Suprem ha confirmat l’anul·lació d’aquesta privatització, la més gran mai feta per la Generalitat, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en considerar que la convocatòria del concurs presentava deficiències.

Segons revela Vozpópuli, la troballa dels documents sobre ATLL va tenir lloc per part d’efectius de la Guàrdia Civil durant un escorcoll en el marc de l’operació Anubis. La mateixa informació especifica que es tracta de l’única documentació trobada al despatx de Jové relacionada amb un afer molt anterior a l’etapa de govern de Carles Puigdemont, ja que l’operació d’ATLL es va realitzar a les acaballes del 2012.

Vozpópuli especula amb la possibilitat que Jové tingués els papers d’ATLL davant a previsió que una sentència ferma del Suprem, com ha acabat passant, tombés la privatització, de manera que la Generalitat hagués d’afrontar un forat de 400 milions d’euros en els seus comptes.

Acciona i Granados
D’altra banda, segons ABC, l’adjudicatària d’ATLL apareix com a donant del PP en anotacions manuscrites de l’exdirigent del PP madrileny Francisco Granados. En concret, en una llibreta intervinguda per la Guàrdia Civil en un xalet de Granados apareixen les lletres “JEC” al costat d’una aportació de 60.000 euros. Fonts del mateix diari associen “JEC” amb Acciona. L’aportació econòmica s’hauria efectuat, segons la mateixa informació, una setmana abans de les eleccions al Parlament europeu del 2014.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides