Què uneix Carles Puigdemont amb Ciutadans?

Sense títol
Sense títol

Encara que mantinguin posicions diametralment oposades i enfrontades en qüestions com la llengua catalana o l’estatus jurídic de Catalunya en relació amb Espanya, Carles Puigdemont i Ciutadans tenen un punt en comú: volen que s’aclareixin els interrogants que envolten els atemptats del 17-A i, de manera especial, les relacions de l’imam Abdelbaki es Satty –líder de la cèl·lula jihadista de Ripoll- amb els serveis d’intel·ligència espanyols, el CNI.

En un dels seus últims tuits, el president destituït de la Generalitat ha denunciat que el govern de Mariano Rajoy “amaga com a secret d’Estat totes les informacions sobre l’imam de Ripoll”. Coincideix aquesta piulada amb el debat al Congrés dels Diputats de la proposició no de llei (PNL) presentada per Ciutadans i que demanava la creació d’una comissió parlamentària d’investigació sobre els atacs de la Rambla de Barcelona i de Cambrils.

Segons l’argument de Ciutadans, en paral·lel a la investigació judicial que mena l’Audiència Nacional sobre els atemptats del 17-A, cal una comissió parlamentària d’investigació per analitzar els possibles errors operatius que es van produir, tal com va passar als Estats Units amb els atemptats de l’11-S o a Espanya amb els de l’11-M. Entre d’altres, cal assenyalar la llarga relació prèvia de l’imam Abdelbaki es Satty com a confident dels serveis d’informació de la Guàrdia Civil i del CNI; l’avís que la policia de Vilvoorde (Bèlgica) va donar als Mossos d’Esquadra sobre aquest magrebí; o la suposada alerta la CIA sobre la preparació d’un atemptat a la Rambla de Barcelona.

En la presa en consideració d’aquesta PNL, feta dimarts passat, Ciutadans es va quedar sol, amb 238 vots en contra i 73 abstencions. Ni tan sols ERC i PDECat que, d’entrada, havien manifestat el seu suport a la creació de la comissió d’investigació van acabar sumant-s’hi.

El passat 17 de novembre, el director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, va anunciar que acudiria a la comissió de secrets oficials del Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre la relació dels serveis espanyols d’intel·ligència amb l’imam Abdelbaki es Satty. Però tres mesos després, no hi ha notícies ni data fixada d’aquesta compareixença.

Els atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils –dels quals aquest dissabte farà sis mesos- van provocar 17 morts i 152 ferits, a més de la mort de vuit membres de l’escamot jihadista de Ripoll. L’ajuntament d’aquesta localitat, presidit per Jordi Munell (PDECat) s’ha presentat com acusació particular en el sumari que instrueix l’Audiència Nacional per poder seguir de prop les investigacions judicials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides