Núvols negres sobre Trapero

El major dels Mossos pot afrontar un procés per dos delictes de sedició
Trapero, a Catalunya Ràdio
Trapero, a Catalunya Ràdio

El major Josep Lluís Trapero, màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra durant els darrers mesos del govern de Carles Puigdemont, pot enfrontar-se a dues acusacions per sedició, corresponents a les actuacions de la policia catalana els dies 20 i 21 de setembre, d’una banda, i 1 d’octubre, d’una altra.

Segons revela la Cadena SER citant fonts jurídiques, la recent declaració com a testimoni del coordinador del desplegament policial contra l’1-O, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, a banda del progrés de la investigació, en el marc de la qual el Tribunal Suprem ha rebut nous informes de la Guàrdia Civil, ha confirmat indicis i ha afectat greument la línia de defensa de Trapero. La mateixa informació diu que l’Audiència Nacional podria processar Trapero per dos delictes de sedició si el Suprem no assumeix abans la seva causa.

Fins ara assenyalat per una suposada omissió del deure d’actuar, Trapero va ser acusat per Pérez de los Cobos d’enganyar amb les dotacions que, suposadament, es va comprometre a enviar per evitar la votació de l’1-O. Aquest testimoni ha negat el fet de ser ell el responsable del dispositiu dels Mossos d’aquella jornada, com havia apuntat Trapero, tot assegurant que només manava sobre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i exercia de coordinador d’aquests cossos amb els Mossos.

D’altra banda, els investigadors del cas sospiten que Trapero es va posar d’acord amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, llavors presidents de les plataformes independentistes ANC i Òmnium Cultural, perquè els Mossos es trobessin als punts de votació de l’1-O concentracions que els servissin d’excusa per no actuar.

Així mateix, tant Trapero com el seu immediat superior, Pere Soler, que era director general dels Mossos, estan assenyalats per protegir mitjançant tasques de contravigilància els dirigents independentistes que estaven sota investigació.

La Guàrdia Civil també atribueix als Mossos “fets significatius i sorprenents” que “sumats i analitzats en el seu conjunt denoten una clara orientació cap als fins que persegueix el procés il·legal secessionista”, revela EFE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides