Més pressió a Mercè Conesa pel 3%

ERC, la CUP i ICV demanen a l'Ajuntament de Sant Cugat una altra auditoria sobre adjudicacions sospitoses
merce conesa dipu world bank cities
merce conesa dipu world bank cities

L’oposició incrementa la pressió l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDECat), pel cas del 3%. Després que Ciutadans li exigís la dimissió com a alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, els grups municipals d’ERC, la CUP i ICV han acordat la presentació d’una moció en el ple municipal que es preveu celebrar el pròxim dia 19 perquè el consistori faci una nova auditoria sobre les adjudicacions que van precedir pagaments de comissions del 3% de l’import d’aquells contractes a Convergència.

Actualment ja hi ha una auditoria en curs, enfocada a l’adjudicació d’un bloc de pisos socials a la constructora Teyco, una de les principals empreses investigades en aquest afer de presumpta corrupció.

La decisió d’ERC, la CUP i ICV s’ha comunicat aquest dijous, el mateix dia que el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 del Vendrell, Josep Bosch, ha revelat la seva decisió de traspassar la investigació del 3% a l’Audiència Nacional, com havia demanat la Fiscalia Anticorrupció esgrimint el tipus de delictes suposadament comesos i el seu abast territorial.

En el cas del 3% hi ha imputats els extresorers de Convergència Andreu Viloca i Daniel Osàcar (recentment condemnat pel cas Palau), l’exgerent, exdiputat i exconseller convergent Germà Gordó, l’exalcalde convergent de Torredembarra Daniel Masagué i el dirigent del mateix partit i extinent d’alcalde a Barcelona Antoni Vives, a banda de diversos empresaris.

Sant Cugat i el cas Palau
D’altra banda, l’alcaldessa Conesa havia anunciat que estudiarien presentar una querella contra Convergència per restaurar l’honorabilitat del consistori, ja que el considera víctima de l’escàndol del saqueig Palau i el finançament il·legal de la formació nacionalista que van liderar Jordi Pujol i Artur Mas. En la sentència sobre aquest afer, apareix esmentat -per bé que no imputat ni condemnat- l’exconseller i diputat de JxCat Jordi Turull, el qual era gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat i formava part de la mesa de contractació que va adjudicar una de les obres per les quals Ferrovial va pagar una comissió a Convergència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides