JxCat treu foc pels queixals

Eduard Pujol acusa el govern espanyol d'impugnar la investidura de Puigdemont amb un "cop d'Estat" contra els ciutadans
eduard pujol parlament
eduard pujol parlament

El diputat i un dels homes forts de Junts per Catalunya Eduard Pujol ha defensat la candidatura del seu líder, Carles Puigdemont, a la reelecció com a president del govern de la Generalitat atacant durament el govern espanyol, el qual ha anunciat aquest dijous que preveu recórrer davant el Tribunal Constitucional contra la investidura.

Expressant convicció en la disposició del president del Parlament, Roger Torrent, per engegar accions legals en defensa de la proposta de Puigdemont com a candidat, Pujol ha reclamat “unitat” als grups de l’oposició, als quals reclama que es posin del costat “dels qui defensen els drets de la Cambra”, i ha expressat que “són hores greus”.

Ha acusat el govern espanyol de fer “un exercici delirant” de desobediència de la Constitució, els lletrats del Parlament i la Junta Electoral. Li atribueix una coacció a Torrent mitjançant l’ús de “vies abusives”, a banda d’una intenció de “segrestar la voluntat dels ciutadans de Catalunya”, i l’execució d’un “cop d’Estat a la voluntat dels ciutadans” a través de la impugnació anunciada per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

També ha retret a l’executiu que presideix Mariano Rajoy que exerceix “les seves responsabilitats de manera il·legítima i il·legal“, així com el fet de ser una “maquinària de repartir carnets de diputats de primera, amb tots els drets garantits, i de segona”, i d’actuar arbitràriament, “com ho fan les dictadures“.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari