Junqueras apel·la a la pau i acata la llei

L'exvicepresident al·ludeix a la seva condició de creient i es compromet amb el diàleg bilateral al Tribunal Suprem
junqueras 1-O
junqueras 1-O

No es coneixerà aquest dijous la decisió sobre una possible excarceració de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, el qual ha apel·lat a la seva condició d'”home de pau” amb conviccions religioses i al seu civisme per mirar de convèncer el Tribunal Suprem.

Davant els tres magistrats que havien de revisar el recurs d’apel·lació que ha presentat la seva defensa, el líder d’ERC ha manifestat el seu compromís amb el diàleg bilateral, les vies de solució pacífiques i l’acatament de la legalitat. Segons la defensa de Junqueras, en oberta discrepància amb l’acusació, no existeix risc de fuga, reiteració delictiva o destrucció de proves.

D’altra banda, El Confidencial explica que Andreu van den Eynde, advocat de Junqueras, ha dit que el document EnfoCATs, del qual es nodreixen informes policials clau de la investigació judicial, és només un escrit teòric. El lletrat també ha esgrimit el fet que el cap de llista d’ERC és candidat a la presidència de la Generalitat i té dret a la participació política. Per la seva part, la Fiscalia ha argumentat que el pacifisme i el civisme són quelcom més que bones paraules, i manté que Junqueras ha de seguir empresonat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides