Santamaría i la separació de poders

Junts per Catalunya portarà a fiscalia les declaracions de la vicepresidenta, a qui acusen de "prevaricar"
Título de la imagen
Título de la imagen

El sobiranisme ha vist una bretxa oberta per la qual atacar el Govern espanyol i el bloc constitucionalista en les paraules de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en les quals aquest dissabte va dir que el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, era el responsable d’haver “escapçat” JxCat i ERC.

Els partits independentistes veuen en aquestes paraules la confirmació que no hi ha separació de poders a l’Estat espanyol i fins i tot la llista de Junts per Catalunya ha anunciat que portarà demà a la Fiscalia aquestes declaracions pronunciades a Girona per presumpta “prevaricació”.

Així ho ha anunciat aquest diumenge el candidat i portaveu de JxCat, Eduard Pujol, en una “botifarrada solidària” amb motiu de la Marató de TV3 en un pavelló esportiu de Sant Celoni.

Pujol ha acusat Rajoy de “posar i treure gent de la presó”, en al·lusió a les declaracions Santamaría, que ahir va demanar el vot per al PP perquè és el partit que ha “escapçat” ERC i Junts per Catalunya, i l’únic que pot “seguir liquidant l’independentisme”.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha agraït a la vicepresidenta que “ahir confirmés que no hi ha separació de poders a Espanya i que hi ha presos polítics”.

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel també ha contestat a les paraules de la vicepresidenta: “On és la separació de poders?, On són tots aquells als que tant els preocupava la legalitat del Parlament el 6 i 7 de setembre?”.

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari