De la Mata insisteix a Londres sobre una societat del cas Pujol

Sota la lupa, Angels Business & Financial Corporation, de l'exdirector de la TV d'Andorra
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

El magistrat de l’Audiència Nacional que instrueix el cas Pujol, José de la Mata, ha insistit per carta en la petició d’informació que va remetre a les autoritats britàniques relacionada amb l’empresa Angels Business & Financial Corporation, revela Vozpópuli. Es tracta d’una societat propietat de l’exdirector de la TV d’Andorra Francesc Robert Ribes, el qual es troba imputat pel cop de mà que suposadament va donar a Jordi Pujol Ferrusola per blanquejar capitals.

En la seva carta del passat 17 de novembre, revela el mateix diari, De la Mata insisteix en la importància de la documentació sol·licitada sobre la companyia mitjançant una comissió rogatòria tot dient que “és de la rellevància més gran per a aquest procediment“. Especifica que demana “informació sobre els registres oficials i extractes bancaris” corresponents al període 2004-2012. Angels Business & Financial Corporation fou dissolta el 2013.

La imputació de Ribes se sustenta en un informe de la UDEF que assenyala la col·laboració de l’exdirector de la TV andorrana amb l’estratègia atribuïda a Jordi Pujol jr. “d’ocultació i blanqueig de capitals” a l’estranger. De la Mata va especificar en la seva interlocutòria que Kvadrat Grandja, societat croata de Jordi Pujol Ferrusola, va ingressar gairebé 1,75 milions d’euros “sota el paraigua” d’Angels Business & Financial Corporation, uns fons que “presumiblement” s’havien enviat des d’Andorra.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari