Qui critica durament l’estratègia de Marta Rovira?

Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

La proposta de la secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i candidata ‘in pectore’ a la presidència de la Generalitat, Marta Rovira, perquè després de les eleccions del 21-D hi hagi dos governs –un de virtual, presidit per Carles Puigdemont, i un altre d’efectiu que prengui les decisions al palau de la plaça de Sant Jaume- no només és desconcertant i inintel·ligible. També desperta una ferotge oposició en el cercle íntim de l’expresident refugiat a Brussel·les.

En una entrevista al diari Vilaweb, la consellera destituïda Clara Ponsatí –que s’ha incorporat a la candidatura de Junts x Catalunya- ha carregat contra la proposta de la número 2 d’ERC: “La idea aquesta de Marta Rovira que hi hagi dos governs no s’entén. (…) No té sentit tenir un govern congelat a Brussel·les, i anar fent la viu-viu a Barcelona havent investit un altre president. No té cap sentit”.

En un altre moment de l’entrevista, Clara Ponsatí, que és neboda de l’exdirigent socialista Raimon Obiols, també desautoritza l’estratègia d’Oriol Junqueras de concórrer per separat el 21-D: “En aquestes eleccions, la preocupació hauria de ser tenir la majoria dels vots per al front republicà. Però hi haurà clarament una gran competència entre ERC i Junts x Catalunya per qui queda primer. La competència interna no afavoreix gens l’objectiu de fer la majoria de vots. Els qui es pensin que aquesta competència entre ERC i Junts x Catalunya no perjudica el front republicà estan molt equivocats. Molt”.

L’acadèmica Clara Ponsatí és una nouvinguda a la política catalana. Es va incorporar al govern de Carles Puigdemont el passat 17 de juliol i, com a consellera d’Ensenyament, va assumir un gran protagonisme en el referèndum de l’1-O. En les seves declaracions a Vilaweb des de Brussel·les no s’està de criticar els actuals dirigents independentistes i advoca per la seva substitució: “Necessitem renovar els lideratges. I les eleccions no ens hi ajuden. Crec que hi ha més qualitat, intel·ligència i cosmopolitisme fora de la classe política i periodística que no pas dins”. També es postula ella per ser la pròxima presidenta de la Generalitat?

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari