Esquerra refusa la llista única

Junqueras liderarà una candidatura amb presència dels exconsellers empresonats i desplaçats
rovira erc
rovira erc

El líder d’ERC i vicepresident del Govern cessat, Oriol Junqueras, liderarà la llista d’ERC a les eleccions del 21 de desembre, una llista que inclourà a tots els consellers del partit que estan actualment empresonats per decisió de l’Audiència Nacional i els que són desplaçats a Bèlgica.

El Consell Nacional d’ERC aprovarà aquest dissabte una llista amb Junqueras de número u per la província de Barcelona; Marta Rovira de dos; i els consellers cessats Raül Romeva de tres; Carles Mundó de cinc i Toni Comín de set.

La llista d’ERC per Girona la liderarà la consellera cessada i empresonada Dolors Bassa; la llista de Lleida la consellera cessada i actualment a Brussel·les Meritxell Serret, i la llista per Tarragona la liderarà el delegat de la Generalitat a Tarragona cessat, Òscar Peris.

Tot i la pressió exercida des del PDeCat i membres de la societat civil perquè els partits independentistes concorrin en una única candidatura, ERC ha deixat clar avui que la rebutja i que es presentarà amb el seu propi projecte.

Una llista que tancarà el politòleg Ramon Cotarelo. No obstant això, ERC no ha confirmat encara si la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà a la llista republicana.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha ofert aquest dissabte en el Consell Nacional republicà l'”absoluta coordinació i cooperació” del seu partit amb la resta de llistes independentistes que concorrin a les eleccions del 21 de desembre amb l’objectiu de defensar una república catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides