JxSí aposta per continuar el mandat de l’1-O i declarar la DUI

En el debat de l'article 155, l'oposició reclama la convocatòria d'eleccions al president Puigdemont
El diputat de CiU, Lluís Corominas
El diputat de CiU, Lluís Corominas

En el ple del Parlament destinat a debatre sobre l’article 155 que el govern espanyol vol aplicar a Catalunya, el portaveu de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha fet una primera i ràpida intervenció al·legant que el gruix de la seva proposta el faria més endavant. De totes maneres, tot i la brevetat, el diputat ha estat prou clar: “El Parlament ha de continuar el mandat de l’1-O” i “demà acabarem fixant el nou rumb del nostre país”.

En termes similars s’ha pronunciat la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, que alhora ha indicat que l’article 155 “neix de la set de venjança i humiliació contra tot un país” i que “entra en escena la pitjor cara de l’Estat”.

La cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, de Ciutadans, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’haver fet un “ridícul espantós” en no convocar les eleccions. S’ha preguntat: “li sembla normal la vergonya que hem hagut de passar els que estimem a aquesta institució? Ha estat lamentable i per acabar-ho de rematar ni tan sols té la decència de venir aquí i parlar-li als representants dels catalans”.

Per al líder del PSC, Miquel Iceta, que abans d’iniciar la seva intervenció ha volgut felicitar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “per la seva valentia de dubtar”. “Vostè té la clau per acabar la legislatura amb unes institucions que són de tots”, li ha dit. Iceta també ha convidat a Puigdemont a anar al Senat en la sessió de demà, i s’ha mostrat disposat a acompanyar-lo.

Lluís Rabell, portaveu de CSQP, ha insistit en la necessitat de convocar eleccions per mirar de parar l’article 155, i de fugir de la DUI. Així, si Puigdemont convoca eleccions, Rabell ha posat el seu partit al costat del president. En el mateix torn, el representant de Podem, Albano Dante Fachín, ha aprofitat eper criticar l’aplicació de l’article 155 i ho ha fet encarant-se especialment amb els representants del PP, C’s i PSC, a qui ha titllat d’irresponsables.

Finalment, el portaveu del PP, Xavier García Albiol, ha criticat sense concessions al president Puigdemont. Això no obstant, segons Albiol, Puigdemont “té una última oportunitat” de resoldre el conflicte i aquesta implica assistir demà a la sessió del Senat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari