La Moncloa té en el punt de mira 300 càrrecs de confiança de la Generalitat

El 155 tocarà de ple els alts càrrecs i eventuals designats a dit
mariano rajoy
mariano rajoy

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució afectarà no només el president i els consellers del govern català sinó també als 300 càrrecs de confiança que suma la Generalitat: 144 alts càrrecs i 156 efectius que són personal eventual, segons les xifres que publica ABC, als quals es considera integrants de l'”administració paral·lela” del procés independentista.

Aquest diari conservador destaca que la clau de l’actuació del Govern espanyol quan s’hagi aprovat l’aplicació del 155 al Senat serà el desmantellament, mitjançant destitucions o substitucions temporals, dels equips de confiança dels consellers: secretaris generals, responsables i coordinadors d’àrea, delegats, interventora general, membres de l’assessoria jurídica, caps de gabinet dels consellers, caps de comunicació dels departaments, adjunts respectius, assessors i caps de projectes estratègics, entre altres.

Tot aquest personal, tret d’algunes excepcions, es va incorporar majoritàriament als seus càrrecs actuals arran de la formació del govern de Carles Puigdemont. Segons concreta la mateixa informació, la proposta que durà el govern espanyol al Senat preveu la destitució dels assessors de confiança dels membres del govern català i posa “en la corda fluixa els alts càrrecs col·laboradors de l’estratègia secessionista”. A més, contempla canvis en l’estructura de les conselleries.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari