El Senat donarà llum verda al 155 en tot cas

La Cambra Alta "té capacitat d'adaptar-se" a decisions del Parlament i la Generalitat, destaca Sáenz de Santamaría
soraya saenz santamaria
soraya saenz santamaria

En una entrevista concedida aquest dilluns al matí a Onda Cero, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha volgut especular sobre si seria reversible l’aplicació de l’article 155 de la Constitució en cas que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, negués finalment la declaració d’independència després dels dos requeriments dels darreres dies.

La vicepresidenta, això sí, ha destacat que Puigdemont té la possibilitat d’intervenir al Senat i “fer les al·legacions que estimi oportunes”. En aquest cas, ha dit que “escoltarem tot el que ha de dir”. També ha manifestat que l’executiu de Mariano Rajoy està preparat i que el Senat “té capacitat d’adaptar-se” fins a l’últim moment a les novetats que puguin provenir del Parlament català i de la Generalitat els pròxims dies.

El Senat, segons fonts del Partit Popular citades per El Confidencial, anirà fins al final amb l’aplicació de l’article 155 sobre el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya independentment que el president català, Carles Puigdemont, convoqui eleccions. El partit del govern té majoria a la cambra i suma amb Foro i UPN els suports necessaris per tirar endavant.

El portaveu del govern català, Jordi Turull, per la seva part, no ha aclarit si es proclamarà la independència, per bé que ha negat que es plantegin la convocatòria d’eleccions.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari