Forcadell acusa Rajoy de donar un “cop d’estat”

La presidenta carrega contra el govern espanyol i es compromet a defensar la sobirania del Parlament
forcadell 1-O votant
forcadell 1-O votant

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha comparegut avui poc després de la manifestació que reclamava la llibertat dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, i poc abans que ho faci el president Carles Puigdemont, per mostrar la seva oposició a la decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució, que intervé la Generalitat.

L’anunci de l’aplicació de l’article 155, que ha fet avui Mariano Rajoy, és segons Forcadell “un cop d’estat de facto”, que persegueix “acabar amb un Govern elegit democràticament”.

Per a la presidenta, que anava acompanyada pels membres de la Mesa del Parlament Lluís Guinó, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet –no hi eren els representants de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, ni del PSC, David Pérez Ibáñez–, “Rajoy no és conscient que atacant les institucions, ataca a la ciutadania, que veu vulnerat els seus drets. Des de fa set anys hem estat regits per un estatut d’autonomia que no van votar els catalans“.

Finalment, la presidenta Forcadell s’ha compromès a defensar la sobirania de Catalunya: “Rajoy pretén que el Parlament de Catalunya deixi de ser democràtic. Ens dirigim als ciutadans per transmetre’ls un missatge d’esperança. Ens comprometem a defensar la democràcia. No farem cap pas enrere. Ens devem a la ciutadania”.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari