Junqueras: o independència o independència

El líder d'ERC no veu una altra negociació que "la construcció de la república catalana"
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Durant el consell nacional extraordinari que ha celebrat ERC aquest matí, el seu líder i vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, ho ha deixat clar: no hi ha més opció que la independència.

Tant és així que fins i tot en una hipotètica negociació o mediació no hi ha lloc per a qualsevol altra qüestió o escenari.

Junqueras ha subratllat que la “millor manera de fer la independència és a través del diàleg”, però perquè aquest fructifiqui i prosperi necessita tenir “com a referència la construcció de la república catalana”.

El líder d’Esquerra ha reafirmat el seu suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per complir, en la seva opinió, amb el mandat de l’1-O, “que no és altre que el de construir la república catalana“.

De fet, ha argumentat que si la comunitat internacional està pendent de Catalunya com mai abans ho havia fet “i insisteix en les mediacions, i veu que el govern espanyol es nega a això”, cal entendre que s’ha d’apostar pel diàleg, com a mínim amb aquesta comunitat internacional.

El vicepresident del Govern també ha cridat a fer pinya, perquè “per superar les dificultats cal mantenir la confiança en la unitat”, entre el Govern i la majoria parlamentària, així com amb el món municipal i tots els actors socioeconòmics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides