Sánchez pacta amb Rajoy emprendre la reforma constitucional

El secretari general del PSOE dóna suport al requeriment de l'Estat a Puigdemont
rajoy pedro sanchez
rajoy pedro sanchez

Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, ha anunciat que el president del govern central, Mariano Rajoy, s’ha compromès “a emprendre una reforma constitucional“.

Sánchez i Rajoy s’han reunit aquest matí, després de l’anunci del president Rajoy de fer un requeriment al president català, Carles Puigdemont, perquè aclareixi si ha declarat o no la independència de Catalunya per aplicar o no el què contempla l’article 155 de la Constitució.

El líder del PSOE ha fet costat a Rajoy pel que fa al requeriment enviat a Puigdemont. Sánchez ha afirmat que “és veritat que la societat espanyola va respirar alleujada, perquè aparentment no hi va haver DUI (declaració unilateral d’independència)”, però ha afegit que cal que Puigdemont “aclareixi, negre sobre blanc, el que ahir va esdevenir al Parlament de Catalunya”.

Pedro Sánchez, en aquest context, ha explicat que Rajoy ha acceptat obrir en la Comissió Constitucional del Congrés el debat de la reforma constitucional en un termini de sis mesos. El secretari general del PSOE ha assegurat que en el termini d’un any la reforma constitucional estarà en marxa.

Però Sánchez també ha advertit a Carles Puigdemont que si persisteix en la via de la declaració uniliteral d’independència només ell serà el responsable directe de les mesures que pugui acabar aplicant el govern central.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides