Els lletrats del Parlament alerten Forcadell que ha d’impedir la DUI

La proclamació de la independència pot comportar responsabilitats a la Mesa, avisen Muro i Bayona
carme forcadell
carme forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres membres de la Mesa han rebut aquest dimecres l’avís per escrit del secretari general de la cambra, Xavier Muro, i del lletrat major, Antoni Bayona, sobre una eventual declaració d’independència, que segons la CUP tindrà lloc en el ple excepcional del pròxim dilluns, dia 9.

Muro i Bayona han recordat a Forcadell i els membres de la Mesa que tenen l’obligació d'”impedir o paralitzar qualsevol iniciativa” que de manera directa o indirecta suposi ignorar o eludir la nul·litat de les resolucions parlamentàries afectades per decisions del Tribunal Constitucional (TC), en referència a la suspensió de la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica.

L’escrit els adverteix que l’incompliment d’aquest deure pot comportar l’exigència de responsabilitats dels membres de la Mesa, als quals especifica que també han d’abstenir-se de qualsevol acció que desobeeixi les resolucions del TC.

Forcadell i la Mesa ja van ignorar aquest mes de setembre una advertència semblant del lletrat major i el secretari general referent a la tramitació de la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides