Hisenda es queda amb la caixa de la Generalitat

Junqueras no pensa obeir les ordres de Montoro, i diu que ell pagarà les nòmines
Montoro i Junqueras
Montoro i Junqueras

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha signat la nit d’aquest dimarts l’ordre de no disponibilitat que implica que el control de la caixa de la Generalitat passa a l’Estat. El govern català no podrà autoritzar cap despesa a partir d’aquest dijous quan surti publicada l’ordre ministerial.

Hisenda va esperar fins a les nou del vespre d’ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, signés el decret de no disponibilitat tal com va exigir-li l’executiu central després del darrer Consell de Ministres.

Montoro va rubricar l’ordre que, finalment, sortiria publicada aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) fent efectiva la mesura de control de les finances de la Generalitat per part del govern central.

És previst que avui la Generalitat rebi la comunicació de la mesura, el que suposa el tancament de la caixa de la Generalitat, amb la qual cosa el govern de Puigdemont no podrà autoritzar més despeses, ja que queden congelats els seus comptes, que no podrà disposar sense l’aval del govern central.

Amb aquestes mesures, segons el Ministeri d’Hisenda, la Generalitat no podrà pagar les nòmines dels funcionaris directament, ja que encara que tingui diners als comptes bancaris, hauran de tenir l’autorització de l”executiu central.

Tot i això, el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha advertit aquest dimarts que continuarà actuant com si els seus comptes no haguessin estat intervinguts.

Junqueras va dir que “el Govern disposa de tots els recursos per fer front a les seves obligacions, i això és el que farem”, afegint que “el Govern disposa dels diners per fer-ho, són els seus diners i són en comptes de la Generalitat”.

En aquest sentit, el conseller d’Economia va assegurar que serà el govern català qui pagarà les nòmines als funcionaris de la Generalitat afirmant que “per part nostra, segur que rebran la nòmina, amb tota normalitat”, contradient l’ordre del ministre Montoro quan va dir que ara seria l’estat qui pagaria directament aquests sous.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides